21 Temmuz 2015 Salı

Sirkenin Faydaları, püf noktaları



Sirke elimizin altında durması gereken bir maddedir. Sebze ve meyvelerin sirkeli suda kalması, temizlenmelerini, yaprakları arasındaki mikroorganizmaların dökülmelerini sağlar.
Makinede yıkanan bulaşıkların sirkeli sudan geçirilmesi deterjanın kimyasal etkisini yok eder.
Etlerin daha çabuk haşlanması için bir kaşık sirke eklenebilir.
Mutfak vb. yerler sirkeli su ile silinebilir.
Halıların silindiği suya bir kaşık sirke koymak halılarınıza canlılık verir.
Balık pişirirken ocağın yanına sirke ile ıslatılmış bir bez koyarsanız balık kokusunu çeker.
Sirke kokusunun uyarıcı etkisi zihni canlandırır.
Ateş düşürücü özelliğinden dolayı yüksek ateşli durumlarda sirkeli su ile kompres yapılır.
Çorba ve salataya tat verip iştah açan sirke aynı zamanda geleneksel tıpta kullanılan bir ilaçtır.
Enfeksiyona karşı etkilidir.
Kalp damar sağlığını koruyucu özelliği vardır.
Kolesterolü düşürür.
Kanı akışkan kılar.
Diş sağlığının devamını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder