18 Haziran 2015 Perşembe

En kolay tarif ELMALI PASTA, elmalı Turta ( Apple pie) Nasıl yapılır

Malzemeler:
1 kilo elma
Yarım kilo un
200 gr margarin
1 su bardağı + 1 çay bardağı şeker
1 kaşık toz tarçın

Yapılışı:
        Elmalar soyulur, küçücük doğranır. Tavada bir bardak su bir bardak şeker ilave edilip kaynatılır. Suyu azalınca indirilir. Soğuduktan sonra üzerine tarçın dökülür.
       Geniş ve derin bir kaba un boşaltılır. Üzerine bir çay bardağı şeker ve iki yüz gram margarin ilave edilir. El ile iyice karıştırılır. Margarin  iyice un ve şeker ile özdeşleşir. Ham çökelek gibi olmalıdır. Daha sonra fırın tepsisine hazırladığımız elmalı karışım dökülür ve iyice yayılır. Tepsideki kalınlığı 1-2 Cm yükseklikte olabilir. Daha sonra hazırladığımız unlu karışım üzerine serpiştirilerek dökülür. Kalınlığı 1-2 Cm olmalıdır.
        150 derece de ısınan fırına koyulur. 15 dk da üzerini kızarır. Soğumaya bırakılır.
        Böylece tatlımız hazır. İster sade isterse de dondurmalı olarak yemeye hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder